Servies

Paul en Bart Melis voorheen eigenaars van De Gespleten Arent in Middelburg  hebben in 2017 een nieuwe restaurant   De Werf  in Veere geopend

Paul vertelde in 2012 dat hij al tijden zocht naar iemand die een speciaal soort borden voor hem zou kunnen maken. Hij eigenlijk graag borden met een cocquille schelp erin wilde hebben voor gerechten met een cocquille. Idem voor oesters en scheermes. Ik vertelde dat ik keramiste was en stelde voor dat we samen eens zouden kijken of er iets te doen was. Dat was het begin van een avontuur waarin ik hele series serviesgoed samen met Paul ontwierp en realiseerde.

Op deze pagina een aantal voorbeelden van wat ik in de afgelopen tijd gerealiseerd heb.

01 gespleten arent blauw bord
05 gespleten arent diep bord
03 gespleten arent mosselbord a

Borden de Werf

Halfhoog bord met blauwgroen glazuur, deze zijn op een temperatuur van 1230 gebakken .

Boord met mosselschelpen er in , deze zijn op een temperatuur van 1240 gebakken .

opdracht scheermes bordjes 01
opdracht scheermes bordjes 03
opdracht scheermes bordjes 02

Scheermesborden

Borden met erin de vorm van een scheermes. Ze hebben een krul als verwijzing naar de golvende zee.

opdracht cocquille bordjes 01
opdracht cocquille bordjes 02
opdracht cocquille bordjes 03

Cocquilleborden

Cocquilleborden, met de vorm van een Jacobsschelp erin.

opdracht mosselschelpen 02
opdracht mosselschelpen in bord bovenaf
foto tijdschrift

Mosselschelpen

Mosselschelpen voor amuses.

bordjes gestapeld droging 01
opdracht ovaal schaal bruin op tafel 01
borden groot 01

Borden

Ovale en ronde borden in verschillende afmetingen en kleuren.

opdracht ovaal 6 bordjes
opdracht rond taverne 01
02 gespleten arent bord opgemaakt

Rond boord met Eiskristalglazuur, deze zijn op temperatuur van 1230 gebakken

ontwerp & realisatie: